Savo Animal Hospital: Vinkkejä ruokkia hevonen

hoito on muutakin kuin pelkkää uimista ja ratsastusta. Hevosen ruokinta on myös vastuu, jonka omistajien tulisi asettaa etusijalle.

Kuten muutkin eläimet, on olemassa asioita, joita sinun tulee pitää mielessä, kun ruokit hevosta. Lisäksi on olemassa ruokia, joita voit antaa niille lisäravinteiden saamiseksi. Et voi vain antaa heille liikaa tai minkäänlaista ruokaa. 

Täällä Guangcin sairaalassa varmistamme, että hevosten ravinnosta huolehditaan. Seuraavassa on muutamia vinkkejä hevosen oikeaan ruokintaan.

Syötä vähän ja usein

Liian paljon ruokaa voi aiheuttaa enemmän vahinkoa hevosellesi. Sinun tulisi muistaa syödä vähän, mutta usein tämä johtuu hevosten erilaisista ruoansulatusjärjestelmistä. Lisäksi tämäntyyppinen ruokintajärjestelmä takaa optimaalisen takaosan toiminnan, ylläpitää energiatasoja ja käymistä. Jos sinulla on 500 kg: n hevonen, on suositeltavaa, että heidän ateriansa on oltava yli 1,8 kg (kuivapaino).

Vesi

Useimmat eläimet tarvitsevat paljon vettä, mukaan lukien hevoset. Hevosten jättimäisen koon ja painon vuoksi he tarvitsevat suuren määrän nestettä pitääkseen kehonsa normaalissa toiminnassa. Siksi on tärkeää pitää hevoset siellä, missä he voivat juoda makeaa vettä. Jos heillä ei ole tarpeeksi nestettä nautittavaksi, se voi johtaa seuraaviin ongelmiin: koliikista tulee merkittävä riski.

Keskimääräisen hevosen tulisi juoda noin 30-50 litraa vettä päivässä. Myös muita tekijöitä, kuten liikuntaa, kuumia lämpötiloja, kosteutta, hikoilua, raskautta tai imetystä, kuljetuskäyttöä ja lisääntynyttä heinän saantia, moninkertaistaa tulee hevosen tarvitseman veden määrä.

Runsaasti kuitua

Kuitu on valmistettu eri hiilihydraateista, jotka käyvät hevosten takaosassa. Muutamia syitä, miksi sinun pitäisi ruokkia hevosillesi paljon kuitua, ovat:

  1. Se antaa energiaa hevosille. 
  2. Se antaa hevosille “suolen täytteen”. Hevosten ruoansulatuskanava on merkittävä, ja se on pidettävä kokonaisena. Tätä varten voit antaa heille kuitupitoisia ruokia. 
  3. Koska hevoset tarvitsevat paljon vettä, kuitu auttaa hevosia pitämään nestettä järjestelmäänsä. 

Pidä hyvä rutiini

Jos sinulla on lemmikki, tiedät kuinka tärkeää on saada hyvä rutiini. Ja hevoset tarvitsevat myös hyvää rutiinia. Tähän rutiiniin kuuluu ruoan kulutus, lepo, uiminen ja niiden käyttö kuljetuksena. Lisäksi hevosilla on saaliseläiminä taistelu- tai pakomatka. Hyvä päivittäinen rutiini voi auttaa rauhoittamaan hermoja, joita tämä lento- tai lentovaisto usein aiheuttaa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa