Meksikolaisten perus kastikkeet

Perusmeksikolaiset kastikkeet

Tiesitkö, että yksi Meksikon ruokien kohokohdista on sen aitoja kastikkeita? Itse asiassa mitä tahansa kastiketta espanjaksi kutsutaan salsaaksi. LaFiesta Restaurant, voit pyytää niin paljon salsaa kuin haluat. 

Meksikolaisten ruokien mielenkiintoista on, että voit maistella aivan uuden maun vain kastamalla se haluamaasi kastikkeeseen. Sitä käytetään jopa lisäämään maustetta ja makua. 

Pöytäkastikkeet 

Nämä ovat kastikkeita, joita tarjoillaan yleensä pääruoan kanssa. Tässä on joitain suosituimpia: 

Pico de Gallo 

pöytäkastikkeitatunnetaan myös nimellä Salsa Fresca tai Salsa Cruda, se on perinteinen meksikolainen kastike, joka on valmistettu hienonnetuista tomaateista, sipulista ja jalapenoista. Se on myös paras kastelukastike tacoille tai fajitasille. 

Tässä ovat tarvitsemasi ainesosat: 

  • tomaatti 
  • Hienonnettu sipuli Hienonnettu
  • Paloiteltujalapeno 
  • Silputtu korianteri
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl suolaa 
  • ⅛ tl pippuria 

Salsa Verde

Vihreä kastike tai salsa verde tunnetaan parhaiten keittämättömistä ja hienonnetuista yrtteistään. Hämmästyttävää on, että se on suosittu myös muissa maissa, kuten Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa ja Argentiinassa. Tämä johtuu sen pitkästä historiasta, joka juontaa juurensa jo keskiajalla ja klassiseen aikaan. 

Tässä ovat tarvitsemasi ainesosat:

  • 1 ¼ tomatillo tai vihreät tomaatit 
  • 1 valkoinen sipuli 
  • 4 serrano chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 12 oksaa korianteria 
  • 2 rkl ruokaöljyä 
  • 1 ½ tl suolaa 

Guacamole

Se on avokadopohjainen kastelu, joka kirjaimellisesti tarkoittaa ‘ avokadokastike ‘. Parasta guacamolessa on, että sillä on korkea ravintoarvo. Se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, ravintokuitua, B-vitamiinia, K-vitamiinia, E-vitamiinia ja kaliumia. 

Tässä ovat ainesosat tarvitset: 

  • 3 avokadot 
  • 1 Juiced kalkki
  • 1 tl suolaa
  • ½ kuppi kuutioiksi sipuli 
  • 3 rkl hienonnettua korianteri 
  • 2 kuutioiksi luumutomaatteja 
  • 1 tl jauhettu valkosipuli 
  • 1 ripaus jauhettua cayenne pippuria 

Marinoidut Jalapeno 

Jos olet osaksi kirpeä, rapeita , ja makea maku, tämä on kastike, jota etsit. Voit jopa luoda oman marinoidun jalapenon 10 minuutissa. 

Tässä ovat tarvitsemasi ainesosat:

  • 1 kuppi valkoviinietikkaa
  • 1 kuppi vettä
  • 2 kynsiä murskattua valkosipulia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa 
  • 7-8 ohuiksi viipaloituja jalapeno-paprikoita 

Huomautus: Tarvitset myös lasipurkin, jossa on tiukka kansi . 

Salsa Roja 

Se on yksi Meksikon yleisimmistä mausteisista salsoista. Tämän kastikkeen tekee erityiseksi se, että se valmistetaan tuoreista vihanneksista parempaan ja rikkaampaan makuun. 

Tässä ovat tarvitsemasi ainesosat:

  • 2 hienonnettua tomaattia 
  • 2 hienonnettua jalapeno-paprikaa 
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä 
  • 1 hienonnettua valkoista sipulia 
  • 1 mehutettua kalkkia
  • 2 rkl öljyä 
  • ¼ tl kumina 
  • Suolaa (maun mukaan) 

Mainittujen salsojen lisäksi on vielä paljon voit kokeilla! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa