Hauskoja faktoja Burritosista

Hauskoja tietoja Burritosista

Yksi meksikolainen ruokalaji, joka on ollut yhtä suosittu kuin tako, on Burrito. Herkullinen liha, pavut, riisi, salsa ja vihannekset kääritään rapeaksi jauhotortillaksi, joten ei ole yllätys, ettei kukaan voi vastustaa tätä monipuolista ruokalajia.

Onneksi La Fiesta -ravintolan menu on siunattu tällä ainutlaatuisella liharuokalla, ja sitä tarjotaan erilaisina muunnoksina mukautuessamme paikallisten asiakkaiden ja ulkomaisten kävijöiden kehittyvien makujen kanssa. Olemme ylpeitä La Fiesta -ravintolamenuistamme, etenkin burrito-annoksistamme, joista on tullut monien suosikki. 

Joko syödään aamiaisena aamulla, lounaalla iltapäivällä tai illallisena illalla, burrito voi olla mukavuusruokasi milloin tahansa päivästä. Huolimatta siitä, että niissä on runsaasti hiilihydraatteja ja kaloreita, monet ovat halukkaita huijaamaan ruokavaliotaan vain saadakseen maistaa tätä ruokalajia, jonka nimi käännetään erikoisesti ‘pieneksi aasiksi’.

Kyllä, sana burrito on yhdistelmä kahdesta espanjalaisesta sanasta, ‘burro’ ja ‘ito’, jotka vastaavat sanaa aasille ja pienelle tai pienelle. Tämä saattaa saada sinut ajattelemaan, että ensimmäinen burrito on valmistettu aasin lihasta, mutta olet väärässä.

Ainoa syy siihen, että tämä täysin maukas ruokalaji on nimetty kotieläimen mukaan, on se, että burrito käärittynä astiana muistuttaa ihmisiä aasien sivuun kiinnitetyistä matkalaukuista tai sängynpeitteistä matkoilla tai tavaroita kuljetettaessa.

Jos tämä kiinnostaa sinua syvästi, etsimme kaikkialta Internetistä ja tarjoamme luettelon hauskoista tiedoista burritoista, jotka saavat sinut rakastamaan tätä meksikolaista ruokaa vielä enemmän. Hemmottele mieltäsi tällä hämmentävällä informaatiolla burritoista.

Burriton kansanhistoria

Oli huultavasti puhuttu siitä, että nimi burrito tuli tosiasiallisesti Juan Mendezin tarinasta, joka myi tacoa Meksikon vallankumouksen aikana. Hänet nähtiin myyvän tacoja ratsastettaessa aaseilla kadun varrella Ciudad Juarezin Bella Vistan naapurustossa. 

Hän kietaisi tacot jauhotortilaan pienen pöytäliinan alle ja asetti ne aasinsa päälle, sanoin ‘pienen aasin ruoka’ tai ‘burriton ruoka’.

Pakastetun burriton keksiminen

McDonald’sissa myytyjen kuuluisien hampurilaispihviöiden jälkeen Duane Roberts keksi jäädytetyn burriton vuonna 1956. Ensimmäinen tallennettu pakastettu burrito sisältää vain naudan-, papu- ja chilijauhetta mausteita varten. Tämä tekniikka oli menestys, koska se pystyi suosimaan burritoa kaikenlaisissa myyntipisteissä ympäri maailmaa.

Suurin burrito Kaliforniassa

5799,44 kg (12 785 576 paunaa), et luultavasti ole yrittänyt lukea sitä, mutta tämä numeerinen luku tarkoittaa suurinta burritoa, joka on kirjattu Guinnessin ennätyskirjaan. 

Tämän kokki teki La Pazista, Baja California Surista, Meksikosta viime kolmanneksella marraskuussa 2020. Burrito käärittiin yhdestä yli 2 tonnia painavasta kokonaisesta jauhotortillasta, jonka pituus oli 2,4 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa