La Fiesta: Mitä et tiennyt salsasta

Ei voida kiistää, että salsa on yksi suosituimmista kastikkeista maailmassa. Suurin osa ihmisistä yhdistää salsaa meksikolaiseen ruokaan monipuolisten ruokien vuoksi. Vaikka tämä kastike on ollut katkottua monille meksikolaisille laitoksille, mukaan lukien La Fiesta, salsassa on monia asioita, joista et edelleenkään tiedä. 

Tutustu hauskoihin tosiseikkoihin ja omituisiin yksityiskohtiin kuuluisasta salsa-kastikkeesta tässä La Fiesta -artikkelissa. Vieritä alaspäin saadaksesi lisätietoja!

6 sAlsa-hauskoja faktoja

 1. Salsa ei ole kotoisin Meksikosta.

Yksi yleisimmistä väärinkäsityksistä, joita ihmisillä on salsasta, on, että se on peräisin Meksikosta. Salsan valmistus on syntynyt tuhansia vuosia sitten jäljittämällä juurensa inkojen, atsteekkien ja mayojen kanssa. 

 1. Salsassa on monia muunnelmia.

Perinteisesti salsa valmistettiin sekoittamalla chilejä, tomaatteja ja tusina mausteita. Nykyään salsaa on monia muunnelmia, mukaan lukien:

 • Salsa Roja – Valmistettu punaisella kastikkeella ja sitä käytetään meksikolaisissa ja lounaisruokissa. Se valmistetaan tomaateista, chileistä, sipulista, valkosipulista, paprikoista ja korianterista.
 • Salsa Cruda – Se tunnetaan myös nimellä pico de gallo. Tämä raaka kastike valmistetaan tomaateista, lime mehusta, chilipippureista, sipulista, korianterinlehdistä ja muista raaka-aineista.
 • Salsa Verde – Tämä kastike on valmistettu vihreistä tomaateista ja tomatilloista.
 • Salsa Negra – Sitä suosittelee tumma väri ja se valmistetaan kuivatuista chileistä, öljystä ja valkosipulista. 
 • Salsa Taqueria – Enimmäkseen kulutettu tacojen kanssa ja valmistettu tomaattipastasta.
 • Guacamole – Yksi yllättävimmistä kastikkeista tässä luettelossa, koska se on valmistettu tuoreista avokadoista ja sitä käytetään yleensä nacho-kastikkeena. 
 • Chipotle Salsa – Sen tavaramerkki savuinen ja mausteinen maku tekee siitä vastustamattoman kuumille salsa-harrastajille. Kastike valmistetaan savustetuista jalapeno-chilipippureista, tomaateista, valkosipulista ja mausteista. 
 • Mango Salsa – Toinen yllättävä kastike luettelossa, koska se on valmistettu mangoista ja mausteista.
 1. Kansallinen salsa-kuukausi

Meksikon rakkaus salsaan on täynnä; siksi maa juhlii kansallista Salsa-kuukautta! Sitä vietetään toukokuussa, ja tänä aikana ihmiset luovat monia salsalajikkeita jakamaan ystävilleen, perheilleen ja naapureilleen. 

 1. Sanan alkuperä salsa

sana salsa tuli alunperin Italiassa ja Espanjassa sekä käytetään termi kastike molemmissa maissa. Meksiko oli satojen vuosien ajan Espanjan hallinnassa, ennen kuin heille myönnettiin vapaus. Kansakunta on saattanut poimia termin salsa vuosina, jolloin heidät valloitettiin. 

 1. Texas ja sen suhde salsaan

Vuonna 2003 Texasin lainsäädäntöelin ilmoitti, että tortillalastut ja salsa nimettiin viralliseksi valtion välipalaksi. Kuuluisat sirut ja salsa ovat valtion virallisena välipalana tähän päivään asti. 

 1. Meksikolaiset syövät mieluummin salsaa maltillisesti.vieressä

Useimpien meksikolaisten mielestä on outoa, että muu maailma syö salsaa pullon. Meksikossa useimmat kotitaloudet syövät mieluummin kastiketta maltillisesti kuin valmistavat koko pullon yhdellä istuimella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa